90 let P. ANDREJA VOVKA

V NEDELJO, 13. JUNIJA, na praznik sv. Antona Padovanskega bo naš p. Andrej Vovk obhajal 90 letnico življenja. Bogu se bomo skupaj zahvalili za dar njegovega redovniškega in duhovniškega življenja s slovesnim somaševanjem v nedeljo13. junija ob 11. uri v cerkvi Sv. Ane. Somaševanje bo vodil p. Niko Žvokelj, definitor, gvradijan in župnik na Kostanjevici v Novi Gorici. Pri bogoslužju bo prepeval sekstet Adoramus in Logaca. Po maši bo priložnost za srečanje in za voščila v samostanskem atriju. Naprošamo gospodinje, da prinesejo domače dobrote in gospodarje za kakšno rujno kapljico. Vsi pa ste seveda prisrčno vabljeni.

90 LET P. ANDREJA VOVKA

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več